KEEK OP DE WEEK (4)

Een keek op de Week, geschreven door fractielid Louise Pijnacker.

Een week die naast het reguliere werk ook vol staat rondom politieke activiteiten.. Een bijzondere periode zo voor de gemeenteraad verkiezingen. Hillegom wordt overspoeld met info en flyers van alle politieke partijen.. De burgers moeten nadenken en vergelijken waar ze op willen stemmen, en waar doe je dan goed aan ? kies je voor dat bekende gezicht ? of spit je het programma door met alle beschreven speerpunten ? 


Ieder zal het op een eigen manier doen en een uiteindelijke keuze maken. Belangrijk is in ieder geval dat je stemt, want iedere mening telt, maar vervolgens gaat het ook om waar je als partij voor staat en wat je doet. VVD Hillegom is de afgelopen jaren altijd actief geweest als het gaat om zichtbaar zijn (niet alleen gedurende de verkiezingen!) , de Keet is inmiddels een begrip en zo komen we met vele burgers in contact. Dit doen we niet om alleen maar om zichtbaar te zijn maar ook om te horen wat er speelt, wat u met ons wilt delen, wat beter of anders kan in ons mooie dorp. Zo hoorden we onlangs de onvrede over de hoofdstraat, het parkeren voor het gemeentehuis... De VVD hoort het niet alleen maar we doen er ook wat aan.. en het mooie ervan is, je ziet ook resultaat; voor het gemeentehuis is een trottoir aangelegd.. Dit is waar het ons om gaat, doen in plaats van afwachten. 


Zo wilden we ons ook hard maken voor een rechtstreekse busverbinding naar het Spaarne ziekenhuis. Toen we op onderzoek uitgingen kwamen we erachter dat de herziening van concessies weer waren opgestart hebben we het punt gelijk aangekaart in de commissie vergadering. Het college neemt ons verzoek mee en wij gaan het goed in de gaten houden dat het ook wordt uitgevoerd! 


Zaterdag was het weer Keet dag, ditmaal bij de Jozefkerk..  Dat was uiteraard niet zomaar.. want tijdens de commissie van 8 maart presenteerde onze wethouder Jeroen Verheijen de nieuwe bestemming van de Jozefkerk! Eindelijk een doorbraak en blijft de mooie kerk behouden, krijgt het deels een mooie woonvoorziening en komt er een echt jozefpark.. Veel positieve reacties bij de Keet en was er ruimte voor een vraag en uitleg, of gewoon een lekker kopje koffie.. 

Het was een positieve week, we kijken uit naar de komende, waarin we uiteraard met onze Keet weer te vinden zijn in het centrum op zaterdag.. en nog meer, maar daar vertellen we graag meer over in onze volgende Keek op de Week!  Stem op doen, Stem op zeker, stem VVD Hillegom!