VVD Hillegom - Begroting Hillegom.

Begroting Hillegom.

De begroting is door Danny Warmerdam (burgerlid) behandeld in de commissie vergadering van Hillegom. Er is een sluitende begroting en dat is een positief punt. Echter liggen er nog de komende uitdagingen voor de boeg en hielp de extra 1,5 miljoen vanuit het Rijk ten behoeve van de Jeugdzorg. 

VVD Hillegom gaf o.a. aan positief te zijn over het eindresultaat, nml. dat het gelukt is om tot een sluitende begroting te komen. Echter er staan nog de nodige uitdagingen die ook invloed zullen hebben op de begroting (o.a. duurzaamheid/ mobiliteit). De uitdagingen die zijn beschreven in de begroting zijn hier en daar nog wat abstract in zijn vorm en beschrijving, feit is wel dat we iedere euro hard nodig zullen hebben. De 1,5 miljoen heeft onze begroting geholpen, dat realiseren we ons ook. 

VVD Hillegom heeft wel de verwachting uitgesproken dat deze bijdrage dan ook daadwerkelijk bij de zorg terecht komt en niet gebruikt wordt ten behoeve van overhead of andere zaken. VVD Hillegom heeft uitgesproken zuinig en weloverwogen keuzes te maken en hierin tijdig de Raad te betrekken. Over het algemeen was het een positief gesprek en is de begroting als hamerstuk doorgegaan naar de Raad.